A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Відокремлений структурний підрозділ "Бучацький фаховий коледж Закладу вищої освіти "Подільський державний університет"

Проект "Разом в майбутнє - польсько-українська зустріч"

Дата: 19.09.2021 19:56
Кількість переглядів: 34

Фотоальбом

12 вересня делегація студентів Бучацького коледжу ПДАТУ  виїхала до наших друзів з Польщі. У неділю вдень, 12 вересня 2021 р., у Єнджеюві розпочався перший день зустрічі польсько-української молоді. Українську делегацію зустріло 14 осіб з польської сторони. Це молоді люди з центру навчання і виховання  в Єнджеюві, віком від 16 до 18 років разом з двома опікунами. У перший день гостювання офіційно привітала керівник навчально-виховного центру 13-2 Божена Куцибала. Після проживання та короткого відпочинку того ж дня відбулася перша інтеграційна зустріч. Незважаючи на мовні відмінності, проблем із спілкуванням не виникало, учасники пізнавали один одного, тренували навички самопрезентації та набували впевненості в собі. Учасників почастували смачною польською вечерею у ресторані. Потім українська делегація та опікуни вирушили на прогулянку вулицями Єнджеюва, що було  часом відпочинку після виснажливої подорожі та можливістю порівняти архітектуру обох міст - Єнджеюва та Бучача. Студенти коледжу  були в захваті від вигляду міста, вулиць, навколишніх зелених насаджень, парків, магазинів, будівель, багатоквартирних будинків та архітектури. Скориставшись сонячною погодою, делегацію студентів коледжу запросили на захід під відкритим небом, організований мерією міста Єнджейов - "Po?egnanie lata". Було багато музики, конкурси з призами, стенди з регіональними продуктами.

 

ДРУГИЙ ДЕНЬ ПЕРЕБУВАННЯ ДЕЛЕГАЦІЇ СТУДЕНТІВ КОЛЕДЖУ  

У ЄНДЖЕЮВІ У РАМКАХ ПРОЕКТУ 

« РАЗОМ У МАЙБУТНЄ – ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКА ЗУСТРІЧ»

Фотоальбом

Після спільного сніданку учасники проекту  пройшли попередній тест і взяли участь у заняттях у фітнес-клубі «POWERiron», який розпочався з короткої бесіди про принципи здорового харчування, основи анатомії та основні принципи силових тренувань. Після короткої розминки студенти були поділені на групи: хлопчики, які виконували тренування під пильним наглядом інструктора, та дівчата, яких очолював особистий тренер.

Учасники проекту також готують  експонати для створення стенду, що репрезентує свою країну.

Цікавим моментом перебування стала прогулянка вулицями Єнджеюва, для  детальнішого ознайомлення з місцевістю. Решту дня студенти  провели в міській лагуні, де охоче користувалися водними катерами та байдарками.

Після обіду на українську делегацію чекали захоплюючі  розважальні та спортивні заходи у басейні "Per?a" у Новинях, де студенти,  під пильним оком рятувальників та опікунів, з ентузіазмом користувалися  комплексом басейнів, фінською сауною, паровою лазнею та джакузі. Час у басейні, проведений разом з польськими друзями, приніс українським студентам багато задоволення та сприяв зміцненню зв’язків між ними.

Пізніше відбулася інтеграційна діяльність, під час якої польська молодь навчила українських студентів святкової пісні "Sz?a Dzieweczka do laseczka", збагативши українських друзів новими мовними знаннями. Чудовий день перебування у Республіці Польща завершився надзвичайно приємними емоціями та співом.  

 

ТРЕТІЙ  ДЕНЬ УЧАСТІ У ПРОЕКТІ « РАЗОМ У МАЙБУТНЄ – ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКА ЗУСТРІЧ»:  ПІЗНАВАЛЬНА ТА ЗАХОПЛЮЮЧА ПОДОРОЖ ДО МІСТА КЕЛЬЦЕ ТА МОНАСТИРЯ СВЯТОГО  ХРЕСТА  

Фотоальбом

Ранок третього дня перебування делегації Бучацького коледжу  ПДАТУ розпочався з захоплюючої поїздки до міста Кельце, де студентів  щиро зустрів та  привітав  на землі Святого Хреста маршал пан Марек Богуславський, заохочуючи до вивчення пам'яток культури, історії та побуту, а також розповів про свою школу. Учасники проекту, як з польської сторони , так і з української,  висловили свої думки про зустріч.

Наприкінці зустрічі пан Комендант побажав усім приємних спогадів про перебування у Республіці Польща, зокрема на території Свентокшиського воєводства. Кульмінацією зустрічі стала пам’ятна фотографія.

Цього ж дня, українська делегація  відвідала монастир  Святого Хреста, що є важливим місцем на карті Свентокшиського воєводства. Після обіду екскурсовод разом з провінційним капеланом молоді, отцем Ярлінським, провели екскурсію монастирем. Студенти коледжу дізналися кілька цікавих легенд пов’язаних з цим місцем. Знаковим стало відвідання каплиці з мощами та отримання урочистого благословення з автентичним реліквіями. Студентська молодь також  відвідала численні сувенірні крамнички. Також бурхливо піднялася  192 сходинками до оглядової вежі, звідки відкривалася панорама на всю Свентокшиську провінцію. Вдень та ввечері відбувалися інтеграційні заходи, на яких польська та українська молодь розповідала про місця, які варто відвідати, пов’язані з культурною спадщиною у їхніх країнах. Виготовляли моделі Польщі та України, влаштовували стенди, що рекламували свої країни.

Учасники також підготували рецепти, на основі яких завтра будуть готувати страви: з української сторони - варенники та борщ, а з польської - пироги та деруни. Наприкінці дня були обрані фотографії для альбому та постійної експозиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора